Studio Tate creates “textural earthiness” for Relinque wellness spa

Melbourne-based Studio Tate has used raw and tactile materials to create “a soothing urban oasis” for the Relinque spa in Melbourne.

Located in north east Melbourne, the 800 square-metre space includes a day-spa, spinal clinic, pilates and yoga studios.

The interiors are informed by local parks and waterways

Local practice Studio Tate was informed by nearby parklands and waterways to create “a soothing urban oasis”.

“It was important to create a textural earthiness that evokes the senses, while striking a balance between sophistication and approachability,” explained Studio Tate senior associate Emily Addison.

Treatment room Relinque
A deep rust tone in the treatment rooms was selected to be gender neutral

The treatments rooms were located on either side of a central reception area, with the spa and yoga studio located on one side and the spinal clinic and pilates studio on the other.

Studio Tate used green marble, honed granite and hand-glazed Japanese tiles in the reception area, where visitors are encouraged to relax and browse the retail products before stepping into treatments.

Corridor Relinque
Curved corridors encourage visitors to explore the space

The yoga studio was intentionally positioned close to the entrance facing the street, which allows plenty of natural light. A timber floor and ceiling were desigend to create a sense of warmth in the room.

Moving further into the spa area, the tones get darker to provide privacy. Spaces were arranged in a circular configuration, which “encourages a continuous experience of the venue”.

Relinque spa
The design aimed to have “textural earthines”

A curved corridor finished in polished plaster leads visitors to the spa area. Five individually-contained treatment rooms feature a deep rust tone, steam showers with sage green tiles and a granite shower bench.

Above the treatment bench, a backlit ceiling creates a halo around a circular acoustic fabric panel. The gently diffused light helps calm the mind throughout treatments.

The rounded steam room is lined with mosaic tiles, facing directly onto an ice room centred around an ice well covered in Japanese ceramic tiles.

“Luxurious accents are balanced with raw and tactile materials, ensuring the space feels welcoming to all,”added Addison.

Shower Relinque
Steam showers are lined with sage green tiles and a granite shower bench

A palette of greens, greys, burgundy and earth tones were used throughout the space in response to the nature-themed design narrative, according to Addison.

Studio Tate is led by interior designer Alex Hopkins and Carley Nicholls. The studios previous work includes an open office design for Burnet Institute and a day-spa with calming interiors in Melbourne.

The Photography is by Lillie Thompson.

Read original article here

Denial of responsibility! Bulletin Reporter is an automatic aggregator around the global media. All the content are available free on Internet. We have just arranged it in one platform for educational purpose only. In each content, the hyperlink to the primary source is specified. All trademarks belong to their rightful owners, all materials to their authors. If you are the owner of the content and do not want us to publish your materials on our website, please contact us by email – [email protected] bulletinreporter.com . The content will be deleted within 24 hours.

Leave a comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More